Lövbiff, mat, recept

Slänger in ett recept till, på lövbiff den här gången.
Det heter lövbiffsrullader, vet inte vart receptet kommer ifrån, men jag har lärt mig av morsan.

Du behöver:

• Lövbiff (tunna skivor, ca 10 st.)
• Paprikaost på tub
• Arla paprika färskost
• Créme bonjour "soltorkade tomater"
• typ 5 dl grädde (stort paket)
• 1 cremefraische
• 1 bit mozzarella ost
• salt & peppar
• t.ex. Potatis eller pommes
• sallad att servera med
• tandpetare eller tråd
• eventuellt 1 - 2 gullökar

Börja med att skära bort lite"vitt", (senor), från köttet. (Kanske 10 tunna skivor).
Sedan ska du fylla varje kött-skiva med en bit mozzarella ost, samt en klick (tesked) av varje mjukost som jag skrivit upp. Rulla eller vik sedan ihop dom och fäst med speciell tråd som går att köpa för just sån här matlagning, (men det går med tandpetare oxå, det gjorde jag. Vanlig sytråd eller garn går inte!!)

Stek dom sedan i smör (salta och peppra under stekningen), tills dom får färg på alla sidor och det inte finns nått "rått" kvar. (Inuti gör inget, det kommer kokas bort).
Det kan vara lite knepigt med tandpetare i, men ta din tid!

Lägg rullarna sedan i en djup stekpanna eller kastrull, fyll upp med grädden (rullarna ska "bada" i de).
Lägg oxå i resten av ostarna + cremefraische. Salta & peppra, och låt köttet koka på svag värme i ca 2 timmar. (Det blir jätte mört och gott)
Man kan oxå lägga i lite hackad gullök i såsen och låta koka med, det gjorde jag"

När det är nån halvtimme kvar av kokningen kan du börja förbereda potatis.
Passande sallad är bara vanlig grönsallad, t.ex gurka och majs. Eller salladsblad, tomat, gurka. (Eftersom köttet blir väldigt mäktigt)

Tips: man kan blanda i lite soja (colorit) för att få en brunare färg på såsen).