Pasta med köttbullar i tomatsås

Tjaa!
I söndags fick vi fara till akuten med Miray eftersom hon hade fått röda små utslag över hela kroppen, mycket oxå. Hon verkade tycka att de kliade och även gnugga hon sig i ögonen hela tiden.
De på akuten sa att det bara va nå virus prickar och inget att oroa sig för om hon i övrigt verkade må bra, och det gjorde hon.
Nu idag ser jag att utslagen har börjat tona bort, tur!
Men ett som hon fick i örat har hon kliat sönder?, och blöder lite där.
Hur som helst mår hon bra.

Jag rullade egna köttbullar för första gången igår och hittade därför på ett eget recept :)

Här kommer mitt recept på pasta med köttbullar i tomatsås:

Köttbullarna:
• ca 300g köttfärs
• 1 gullök, riven
• 3 vitlöksklyftor
• en knippe färsk bladpersilja 
• ströbröd 1 - 2 dl
• 3/4 dels dl mjölk (nästan en full dl)
• 2 ägg
• salt, svartpeppar, citron, paprikakrydda 

Finhacka persilja & vitlök och blanda i en skål med den rivna gullöken. Salta och häll i lite citronsaft.
Vispa ihop äggen med mjölken och krydda även med salt, svartpeppar och paprikakrydda och ställ åt sidan några minuter.
Lägg köttfärsen i en stor bunke och tillsätt lökblandningen å äggblandningen och börja knåda degen med händerna. Blanda i ströbröd eftersom, tills du är nöjd med konsistensen.
Därefter är det bara att börja rulla dem i lagom stora köttbullar.
Stek dem sedan i smör på låg till medelstark värme ( vill ju inte att de ska ha en bränd yta och bli rå inuti ).!




När köttbullarna är klara så kan du koka upp vatten till pastan, du kan välja vilken pasta du vill men jag valde penne. Koka med lite salt.

Tomatsåsen:
• 1 rödlök
• 3 vitlöksklyftor
• 1 burk krossade tomater
• 2 stora matskedar tomatpuré 
• 1 stor matsked stark paprikapuré 
• olivolja
• salt, pepparmix

Hacka rödlöken och stek den i olivolja. (Man kan slänga i lite andra lökar oxå, vi hade nå småa men vet inte vad dom heter) :/


När de är mjuka häller du i de krossade tomaterna. Tillsätt sedan resten, vitlöken ska dock pressas i.
Ös i lite mer olivolja och glöm inte att krydda! Låt puttra ett tag.


Häll de sen på köttbullarna och rör runt lite just innan servering. (Då värms även köttbullarna upp om de stått åt sidan å svalnat).;)





Ha! Kolla fotografen!