Kyckling gryta

Middag idag blev en tomatig kycklinggryta, serverat med ris och persiljekräm :)




Recept? Jaa visst!

• 2 stora kycklingfiléer
• 3 st små charlottenlökar
• 3 st vitlöksklyftor
• 1 halv röd paprika
• 1 grön chili
• 4 msk tomatpuré 
• citron
• en skvätt mjölk
• en burk majs
• gröna oliver
• syltlök
• olivolja
• paprika krydda, salt, persilja, svartpeppar
• 2 tomater

Börja med att hacka upp lökarna och strimla paprikan. Stek dem mjuka i smör och olja, lägg åt sidan.
Skär kycklingen i lagom stora bitar och stek dem. Tillsätt lök och paprikan. Krydda med salt, peppar å mkt paprika krydda samt persilja.
Även lite citron. Snör i lite syltlökar om du vill.
I med 2 hackade tomater och tomatpurén. Tillsätt en skvätt mjölk för att få grytan lite såsig. Låt puttra ett tag och tillsätt lite gröna oliver och majsburken i slutet just innan servering.


Persiljekrämen består bara av turkisk yoghurt, färsk hackad persilja, citronsaft och salt ;)
#1 - a n n i k a

Gott!