Kvällsinlägg

Go kväll bloggen! 🌙⭐️


Det är verkligen roligt att läsa era positiva kommentarer, värmer ibland 😊

Tänkte berätta hur Mirays sovrutiner är (har efterfrågats).

Tidigare har det gått väldigt bra.
Jag lägger henne vid 9 på kvällen i hennes spjälsäng med vällingflaskan, och hon äter lite själv och somnar själv. Sen brukar hon vakna upp då ethem kommer hem från jobbet (vid 24.00) och då passar vi på att byta på henne och ge en flaska välling igen, hon somnar nästan direkt.
Sen blir det ibland att hon vaknar vid 3 tiden, ibland hör jag henne, men att hon somnar om igen själv. Och sen sover hon fram till 9 på morgonen ungefär. (Ibland har vi måstat upp och ge henne lite mer välling, men senaste tiden har vi inte behövt det) 😊👍🏼

Och sen sover hon även på eftermiddagen, från ca klockan 2 eller 3 till 5 tiden. (2 eller 3 timmar), brukar somna med välling i sin säng.

Den här veckan har allt dock förändrats och jag vet inte varför eller vad jag ska göra?!

Hon hatar sin spjälsäng och ställer sig upp direkt vi försöker lägga henne. Hon vill inte vara där.
Vi fick en ny säng till henne i helgen som även den står i hennes rum.
Har försökt lägga henne där oxå men det funkar inte.

Dom senaste dagarna har blivit såhär: En av oss får ligga med henne i våran dubbelsäng, där somnar hon nästan direkt, med eller utan välling.
Efter ett tag kan vi lyfta in henne i hennes rum (utan att hon vaknar), å sen kan vi lägga oss. Vaknar hon sen på natten blir hon hysterisk och slutar inte skrika föräns vi kommer och hämtar tillbaka henne till våran säng, där hon sen somnar med oss direkt.
Har fortfarande samma sovtider, bara att hon vill bara sova i våran säng med oss nu..?

Igår vid 12 på natten, (efter att hon somnat i våran säng), lyfte jag henne in till sitt rum och la henne i den nya sängen och stängde både hennes dörr och dörren till vårat sovrum (inte exakt helt, pyttelite på glänt bara)..,
Sen klockan halv 4 på natten/morgonen hörde jag ett tissel tassel och så såg jag hur dörren åkte upp och där kom lilla Miray dragandes med sin snuttefilt. Inte ett ljud gav hon ifrån sig, hon gick raka vägen till Ethem och puttade han i armen, och han lyfte upp henne i våran säng där hon somnade med oss igen.
(Den nya sängen kan hon nämligen klättra ur).

Idag fick jag lägga mig med Miray i våran säng på eftermiddan och sova 2,5 timme, annars gick det inte.

Jag provade nu ikväll att sitta och läsa för henne i hennes rum, försökte lägga henne i den nya sängen med välling, men gick inte.
Jag gav upp och vid 10 tiden blev det våran säng där hon somnade nästan direkt bredvid mig.
(Nu har jag dock smygit ut i vardagsrummet men hon ligger kvar där).
Ethem kommer snart hem och då ska jag lyfta henne till hennes rum igen, men jag tror nog samma sak kommer hända inatt, hon kommer att komma in till oss.

Jag vet inte varför hon plötsligt har blivit såhär?
Lite jobbigt är det faktiskt 🤣

Så ser det ut iaf.
Hoppas vi får nån lösning på det här innan bebisen kommer, 😊

#1 - Rebecka

Tack för svar 😁
Alltså först av allt: AVIS på att Miray sover såååå länge på morgonen!! Vår Milas sover 20-06. Vaknar ALDRIG senare än 06 hur sent han är somnar. Jag saknar sovmorgon. Lägger mig 22 varje kväll för att orka 😏
Och han är också stökig på nätterna sedan ett tag tillbaka, vaknar vid 01-02 och skriker efter mamma. Går pappa in blir han arg. För att underlätta har vi tagit in honom i vår säng och då somnar han om direkt. Hoppas det inte blir en vana bara.
Så ni är inte ensamma! Man får väl vara lyhörda och ge dem det de behöver & hoppas på bättre tider haha.

På dagis sover de ca kl 12, kan Miray sova så tidigt?

Svar: Nja, hon är inte riktigt sugen att sova den tiden, blir vid 2 tiden att hon sover. Får se hur det kommer funka på dagis då sen ^^
Förut brukade Miray oxå vakna vid 5-6 tiden på morgonen, super pigg och ej somna om, så då fick man bara lov att kliva upp å dricka kaffe å sitta me henne. Men med tiden lärde hon sig sova längre och längre in på morgonen, hoppas det blir så för er oxå, vet hur det känns :(
sevgili