rosacea

(Inlägget är EJ samarbete) 

Hej bloggen! 

Jag har ju skrivit tidigare att jag (äntligen) har fått veta av läkare att det är rosacea jag lider av i ansiktet, men jag fick inte använda gel/krämen som blev utskriven åt mig just nu under graviditeten tyvärr. 
Så nu har jag köpt en receptfri kräm på apoteket istället och tänkte att jag skulle ge den ett försök. 


Denna kräm ska man stryka på de områden i ansiktet man vill behandla, ett tunt lager 2 ggr dagligen (morgon och kväll). Och under behandlingstiden som kan ta upp till 4 månader så ska man inte heller utsätta ansiktet för solljus. 

Kan bli svårt eftersom det är sommar nu, men att hålla sig i skuggan funkar ju, och använda solhatt/keps eller liknande och även skydda huden med solkräm. 

Jag har tagit en förebild idag och tänker nu följa instruktionerna i nån månad eller så, och därefter ta en efterbild för att se om den gett resultat. Kommer att dela med mig senare av det. 
Provade krämen imorse efter att jag duschat och tvättat ansiktet noga. Tycker att krämen var skön på ansiktet, det torra försvann och ansiktet blev mjukt och återfuktat. 

Håller tummarna för denna nu 😊

🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿

Rosacea är en permanent hudsjukdom som sitter i ansiktet och bildar röda partier, ytliga blodkärl, knottror och varblåsor (röda utslag), främst på kinder, haka, näsa och panna. 
"utslagen" förvärras av solljus, stark mat och stress. Kan även förvärras under graviditet och runt mens-perioden. 
Ibland förväxlas denna hudsjukdom med vuxenakne, och då kan man få fel behandling. 
Det finns inget botemedel mot detta, endast behandlingar med kräm/gel, antibiotika eller laser som kan lindra symptomen. 

🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿

Läs mer om rosacea HÄR