dagens middag


Tja! 
Fick sova lite längre imorse, Miray for oxå iväg med mormor & morfar så jag fick lite avlastning. Så helt plötsligt fick jag energi till bak och matlagning. 
Bakade en äppelpaj och gjorde en jätte god middag. 
Kyckling & bön gryta med pasta 😀

För 4 portioner:
2 kycklingbröstfileér
1 burk röda(?) kidney bönor, kokta. 
Stor sked tomatpuré 
Salladslök/eller gullök. Eller uteslut helt
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Grädde
Salt, svartpeppar, fryst basilika, citron, kinesisk soja

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör/olja. Stek löken (om man vill). I med tomatpuré och en skvätt olivolja & salt, blanda. Fyll upp med grädde till önskad konsistens på grytan. Skölj bönorna och kasta i dom i grytan. Pressa i vitlöken, och krydda valfritt med övriga kryddor (även citron och soja). Behövs mer grädde, fyll på. Låt puttra en stund på svag värme. 

Serverad med kokt pasta, färsk ruccola och fetaost! Yummi! 



Vad ska man nu hitta på? 
Barnen sover, mannen jobbar.. Klagar inte, det är lugnt och tyst och jag har tillochmed tid att blogga 😆 haha, men blev just rastlös. 
Det är bara skit på tv ju.. Och trött är jag inte än. 
Borde packa fl väskan men kan inte gå in i sovrummet nu för då vaknar mirac. 
Har skrivit en lista istället på vad jag SKA packa. 
Hörde att man kan ha på sig något eget klädesplagg under förlossningen, så man slipper sätta på sig den där "vita rocken". Och då undrar jag vad jag kan ha? 
måste ju vara något som man inte är rädd att smutsa ner, känner sig mer bekväm i, och att den är lite halvlång ändå så man inte behöver känna sig för blottad.. Och det ska vara lätt att ta bebisen sen hud mot hud och prova amning direkt. 
Jag funderar på en stor svart t-shirt-klänning som jag har, den sitter väldigt löst kring halsen så den går att dra ner. Kan ju bara ha amningsbh under då. 
Eller ett långt stretchigt linne... 
Men då kom jag ju på att det är väldigt kallt på sjukhus 🙈 så egentligen vill jag ju ha långärmat. Eller en kofta eller nåt.. 

Vad har ni haft under förlossningen? Något annat än sjukhus rocken?? 
#1 - Angelica Wåhlin

Ååh, vad gott det låter!