Förlossnings berättelse

Hej, 

Som ni vet skulle jag sättas igång i fredags, men då var det fullt och sköts upp till lördag. 
Så vid tio tiden i lördags förmiddag åkte vi in. 

Sen blev det lång väntan, blev så himla arg.. Inget hände. De ville ej sätta igång mig innan dom hade fått "klartecken" från barn4 (eftersom våran son var beräknad att väga 2300gram så skulle han vara under gränsen och därför behöva kontrolleras på barn4 efter födseln, men dom hade redan fullt och för stressigt så vi fick invänta att det blev lugnare där, bara ifall att han skulle behöva dit).. 

Vi väntade typ hela dagen, satt bara i ett rum och stirrade i väggen. Var knappt någon som kom och pratade med oss, och väldigt dålig info. 
Men sen när kvällspersonalen kom så blev det ändring. 
Då fick vi veta att vi eventuellt skulle behöva åka upp till Skellefteå för att bli igångsatt där och föda samma kväll.
Men personalen tyckte att dom kunde få bjuda oss på lite middag innan vi skulle köra dit, så det tog vi emot. (vid 17.00 tiden) 
Jag skulle även undersökas igen, även med ultraljud. 
Sen blev det ändrade planer igen (just efter att vi smält och planerat allt), 
Var öppen 4 cm fortfarande, men utplånad tapp. Hade även små värkar (dock kände inte jag dom, men de såg dem). Så plötsligt ville de inte skicka iväg mig ut på vägarna i en bil, utan de så att det blir igångsättning här istället ganska direkt. 
värsta chocken! 

Klockan 17.45 (just efter att vi ätit middag) sattes den där "nålen" i armen som man måste ha. 
18.00 tog barnmorskan hinnorna och satte även en elektrod på bebis huvud för direkt kontakt med hjärtljuden (eftersom ctg n inte gick så bra då bebis var väldigt livlig där inne). 
Sen gick det undan. 
Vattnet sipprade ut medan jag låg i sängen. Fick en värk direkt (som kraftig mensvärk) och det kom några fler oxå fram till ca 19 tiden. Därefter ville sköterskan att jag provade att sitta på en pilatesboll bredvid sängen, så det gjorde jag. Ethem satt mittemot på andra sidan och vi använde själva sängen som kaffebord.
Satt och smuttade på kaffe mellan att jobba mig igenom värkarna som bara blev tätare och jobbigare. (tror nog gungandet på bollen satte igång det) 
älsklingen fick komma runt och massera mig lite oxå när det gjorde väldigt ont. 

Sen ville sköterskan att jag skulle prova gå och kissa, innan hon skulle undersöka mig. 
Asså jag skojar inte, men värkarna bara kom och kom väldigt kraftigt och knappt utan paus. Ethem följde mig på toan men jag kände direkt att värkarna bara tilltog i styrka när jag rörde mig.. 
Gick inte att kissa. Gick och la mig i sängen istället och hon såg att jag var öppen 6 cm. 
Vi började prata om epidural (ryggmärgsbedövning) och det beställdes upp. 
Klockan blev 20.00 och jag hade as ont fortfarande, 
De tittade igen hur öppen jag var, och då var det redan 8 cm och på gång iprincip, så hon bad mig prova lustgasen istället för epiduralen. 
Värkarna blev här helt magiska, kändes som en annan person var inuti mig och pressade på, för det kom av sig själv typ. (krystvärkarna) 
Efter varje värk hann jag bara slå upp ögonen och fråga "hur går det" "hur långt är det kvar" eller "är han på väg"??, innan nästa kom pang på. 
tillslut såg jag när hans lilla huvud kom ut. 
Han föddes klockan 20.28 (bara två och en halv timme efter hinnorna). 

Så det blev en riktigt snabb förlossning. 
Han vägde över gränsen, 2570 gram. Och 46 cm lång. :)
Vi flyttade upp till BB under natten och vi mår bra allihop. 

Jag ammar och har hemska eftervärkar ..och vi ska stanna här tills imorgon eller tisdag.