Middagstips
Delar med mig av dagens middag.
Ganska snabblagat och väldigt gott, och lätt för barnen att äta oxå :)
Jag har inte riktigt något namn på denna rätt... Men kanske kan kalla det för köttfärsris? 😁
Till detta behövs:
Ca 300g nötfärs
2,5 dl okokt ris
2 msk tomatpuré
1 gullök
Frysta ärtor
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
Olivolja
Salt, peppar
Börja med att koka riset och (eventuellt) tina köttfärsen.
Jag kokar mitt ris genom att lägga riset direkt i en kastrull och fylla den med vatten, salta lite och lägga i lite smör och köttfond/buljong, och sedan låta det koka upp på högsta värmen, därefter sänka till låg värme och låta det puttra/sjuda tills det är mjukt. (och sen hälla bort vattnet som är kvar över en trådsil). På så vis bränner aldrig något ris fast i kastrullen och riset klibbar inte.
Lägg sedan det kokta riset i exempelvis en bunke och ställ åt sidan.
Hacka lök och vitlök och stek, smula i köttfärs och stek vidare. Tillsätt två STORA matskedar tomatpuré (menar typ skopor), grädde och kryddor & lite olja.
Blanda i köttfärsen i risbunken.
Tina upp lite ärtor i hett vatten och tillsätt även dem i bunken, blanda och smaka av. Krydda eventuellt mer...
Till detta passar det att servera ett gott bröd & lite färska grönsaker 😉