Söndag

Tja.
Idag tror jag det bara blir en slödag,
Kanske gå igenom lite klädpåsar jag har och se om det är nåt jag ska spara eller bara kasta allt.

Btw, vi käkade pizza igår från restaurang Alanya, på Haga. (Och nej, det var inte turkar som jobbade där, vilket älsklingen hade hoppats på), men vi beställde en pizza med turkisk stark korv, jätte god. För övrigt hade dom jätte bra och goda pizzor där.

Lövbiff, mat, recept

Slänger in ett recept till, på lövbiff den här gången.
Det heter lövbiffsrullader, vet inte vart receptet kommer ifrån, men jag har lärt mig av morsan.

Du behöver:

• Lövbiff (tunna skivor, ca 10 st.)
• Paprikaost på tub
• Arla paprika färskost
• Créme bonjour "soltorkade tomater"
• typ 5 dl grädde (stort paket)
• 1 cremefraische
• 1 bit mozzarella ost
• salt & peppar
• t.ex. Potatis eller pommes
• sallad att servera med
• tandpetare eller tråd
• eventuellt 1 - 2 gullökar

Börja med att skära bort lite"vitt", (senor), från köttet. (Kanske 10 tunna skivor).
Sedan ska du fylla varje kött-skiva med en bit mozzarella ost, samt en klick (tesked) av varje mjukost som jag skrivit upp. Rulla eller vik sedan ihop dom och fäst med speciell tråd som går att köpa för just sån här matlagning, (men det går med tandpetare oxå, det gjorde jag. Vanlig sytråd eller garn går inte!!)

Stek dom sedan i smör (salta och peppra under stekningen), tills dom får färg på alla sidor och det inte finns nått "rått" kvar. (Inuti gör inget, det kommer kokas bort).
Det kan vara lite knepigt med tandpetare i, men ta din tid!

Lägg rullarna sedan i en djup stekpanna eller kastrull, fyll upp med grädden (rullarna ska "bada" i de).
Lägg oxå i resten av ostarna + cremefraische. Salta & peppra, och låt köttet koka på svag värme i ca 2 timmar. (Det blir jätte mört och gott)
Man kan oxå lägga i lite hackad gullök i såsen och låta koka med, det gjorde jag"

När det är nån halvtimme kvar av kokningen kan du börja förbereda potatis.
Passande sallad är bara vanlig grönsallad, t.ex gurka och majs. Eller salladsblad, tomat, gurka. (Eftersom köttet blir väldigt mäktigt)

Tips: man kan blanda i lite soja (colorit) för att få en brunare färg på såsen).

"Hemma"

Ja nu har vi flyttat hem men förhoppningsvis är vi snart iväg igen.
Vi firade vår bröllopsdag i torsdags och gick ut å käka på Kina restaurang, buffé, så jävla gott.
(Shanghai), och jag fick även en bukett röda rosor 🌹💕☺️

Vi har inte så mycket att göra nu, förutom att vänta å fördriva tiden i hemmet. Idag ska vi nog bara chilla hemma, verkar bli regn, mysigt! ☺️
Btw, den där turkiska serien som går nu, love it! Men alldeles för korta avsnitt, eller hur?

Flytta..

Att flytta kan både va roligt och tråkigt. Det tråkiga är att packa och städa, det blir alltid mer än vad man trott. Man hinner inte allt på bara 2 timmar, även fast det ser ut som så.
Det roliga är att komma till någonting nytt. Börja om på ett nytt ställe, inreda hur man vill och skapa ett nytt, bekvämt hem.
Tråkigt nog har vi ännu inget nytt ställe, utan vi måste "mellanlanda" hos mina föräldrar medans vi väntar in den nya lägenheten.
Och det är inte värt att packa upp där, utan allt ligger bara huller om buller i flyttkartonger. Nog har vi varit smarta att packa det vi kommer använda/vardagssaker å sånt i våra resväskor så det ska gå smidigt, men det känns jobbigt och rörigt ändå. :(
Ja, nu väntar en stor renstädning av lägenheten bara, och en lugn kväll. Imorgon flyttar vi...

Blev nyss en sen lunch för att få upp energin lite:
Vegetarisk schnitzel i tortillabröd, med tomat, gurka, ost, majs, lök, sivri & vitlökssås, serverat med potatis & ägg.
Följt av cappuccino 🌯☕️

Helg update

Tja!
Tänkte bara göra ett snabbt inlägg om helgen.
Inte jätte mycket har hänt, söker ny lägenhet för fullt bara + har börjat små packa.
I fredags var jag på avion med Miray & mormor, blev en del nya kläder till Miray och även jag inskaffade lite nytt;

Nya blå jeans (favoriter nu!)

Endast 49kr^^ fynd

Bara 29kr :0 !! :D

Och sen lunchade vi på örnen med morfar å Ethem :)

Senare blev det middag hos morsan & farsan.
I lördags slöade vi bara och planerade lite inför veckan.
Idag har oxå varit typ en slö dag, regnigt väder, men vi har tagit oss ut ändå för att handla, dessutom blev de en spontan lunch på bigboy.

Lagade en jätte god kycklinggryta nyss med thai smaker.
Såklart skriver jag ner receptet;

• ca 4-5 små kyckling filéer
• 2 msk rapsolja
• en bit ingefära
• 2 vitlöksklyftor
• 1 halv röd paprika
• salt & vitpeppar (och chiliflakes)
• en burk kokosmjölk
• en skvätt grädde
• citron saft
• ca 1 halvt paket "paneng red curry" (krydda)
• frysta grönsaker (morot, blomkål, broccoli)

Skär kycklingen i mindre bitar.
Blanda rapsolja, pressad vitlök & ingefära, salt, citron & vitpeppar i en skål. Marinera kycklingen i det i ca 10 min.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn kycklingen. Tillsätt paprikan i mindre bitar efter ett tag. När kycklingen är helt genomstekt häller du i kokosmjölken, red curry krydda, grädde, citronsaft, salt, chiliflakes. Även de frysta grönsakerna, låt det puttra ett tag på medelvärme.
Eventuellt kan du blanda i lite mjöl om grytan blir för tunn.
Serveras med ris.
(Färsk koriander hade nog varit pricken över i att ha med i grytan)

Har föressten ett tips till er som gillar turkiska serier. Imorgon börjar en serie, den går på SVT2 och heter paramparça (förväxlingen), missa inte!