torsdag (bebis-bubbla)

Hej bloggen! 🌸

Nu är jag tillbaka och känner lugnet lite :)

Efter min snabba förlossning upptäcktes det att moderkakan som kom ut var trasig, därför fick jag direkt börja att fasta ifall att jag skulle behöva skrapa ut rester dagen efter.
Vi båda sovde på BB den natten.. Sen har jag kontrollerats med vaginalt ultraljud och de kunde inte se några rester.
Sen stannade jag och lill pojken kvar där.. Vi fick inte gå på tidig hemgång eftersom han var snäppet liten och de ville Iaf ha oss över 48 timmar. 
Så vi fick komma hem i tisdags lunch tid 😊

Jag har varit inne i "bebis-bubblan" ett tag, bara brytt mig om amning, närhet med bebis, omvårdnad osv.. Men oxå försökt få barnen att förstå att det är en ny liten kille som ska bo med oss. Och hittills har det gått bra :) Miray beter sig som en lill-mamma och klappar han på huvudet och säger att han är så söt, säger åt oss att vara tysta för bebisen ska sova osv, haha! 
Mirac verkar lite små nyfiken, men han vet inte bättre än att vifta med armarna åt honom så det får vänta.. 

Sov situationen har vi löst genom att ethem nu sover ensam med mirac i sovrummet, och jag och lillpojken sover i gästrummet. Han har en egen liten säng bredvid mig. :) det går utmärkt, men jag får ändå inte mycket sömn för han vill verkligen amma hela nätterna.. 

Jag mår faktiskt ganska bra efter denna förlossning. Jag fick ingen bristning eller något nu heller (behövde ej sy), inga komplikationer. Förlorade dock mycket blod, så måste ta järntabletter. 
Kunde kissa och göra nr 2 nästan direkt efter fl. Var lite öm där nere dom första dagarna, men just nu känns det knappt att jag fött barn. Jag har till och med nästan slutat blöda redan! Helt overkligt. 
Är liite öm i magen dock fortfarande, och bäcken (höfter) känns sådär.., det kan hugga till om jag rör mig för snabbt så jag rör mig långsamt istället eftersom kroppen måste få läka. 
ca 4 kg försvann (vad jag vet efter fl) men jag har kanske 4-5 kvar till min startvikt. Gick ändå upp ca 9 kg totalt. Och det har bara gått 5 dagar.., så jag tror det kommer rinna av lite mer den närmaste tiden. 
Annars så fick jag en välkommen hem present av älsklingen, ett par träningsbyxor! Antingen retas han med mig och tycker att jag borde träna, eller så saknar han att se mig i tighta byxor eftersom jag bott i pyjamas senaste tiden.. 🤨🤔😂 haha! 

Aja. 
Jag är Iaf jätte tacksam över att fl gick så smidigt och snabbt, att jag inte lider nu efteråt och FRAMFÖR ALLT, att bebis mår bra och är hur gullig som helst! 😍😘
jag är helt kär på nytt! 
Förlossnings berättelse

Hej, 

Som ni vet skulle jag sättas igång i fredags, men då var det fullt och sköts upp till lördag. 
Så vid tio tiden i lördags förmiddag åkte vi in. 

Sen blev det lång väntan, blev så himla arg.. Inget hände. De ville ej sätta igång mig innan dom hade fått "klartecken" från barn4 (eftersom våran son var beräknad att väga 2300gram så skulle han vara under gränsen och därför behöva kontrolleras på barn4 efter födseln, men dom hade redan fullt och för stressigt så vi fick invänta att det blev lugnare där, bara ifall att han skulle behöva dit).. 

Vi väntade typ hela dagen, satt bara i ett rum och stirrade i väggen. Var knappt någon som kom och pratade med oss, och väldigt dålig info. 
Men sen när kvällspersonalen kom så blev det ändring. 
Då fick vi veta att vi eventuellt skulle behöva åka upp till Skellefteå för att bli igångsatt där och föda samma kväll.
Men personalen tyckte att dom kunde få bjuda oss på lite middag innan vi skulle köra dit, så det tog vi emot. (vid 17.00 tiden) 
Jag skulle även undersökas igen, även med ultraljud. 
Sen blev det ändrade planer igen (just efter att vi smält och planerat allt), 
Var öppen 4 cm fortfarande, men utplånad tapp. Hade även små värkar (dock kände inte jag dom, men de såg dem). Så plötsligt ville de inte skicka iväg mig ut på vägarna i en bil, utan de så att det blir igångsättning här istället ganska direkt. 
värsta chocken! 

Klockan 17.45 (just efter att vi ätit middag) sattes den där "nålen" i armen som man måste ha. 
18.00 tog barnmorskan hinnorna och satte även en elektrod på bebis huvud för direkt kontakt med hjärtljuden (eftersom ctg n inte gick så bra då bebis var väldigt livlig där inne). 
Sen gick det undan. 
Vattnet sipprade ut medan jag låg i sängen. Fick en värk direkt (som kraftig mensvärk) och det kom några fler oxå fram till ca 19 tiden. Därefter ville sköterskan att jag provade att sitta på en pilatesboll bredvid sängen, så det gjorde jag. Ethem satt mittemot på andra sidan och vi använde själva sängen som kaffebord.
Satt och smuttade på kaffe mellan att jobba mig igenom värkarna som bara blev tätare och jobbigare. (tror nog gungandet på bollen satte igång det) 
älsklingen fick komma runt och massera mig lite oxå när det gjorde väldigt ont. 

Sen ville sköterskan att jag skulle prova gå och kissa, innan hon skulle undersöka mig. 
Asså jag skojar inte, men värkarna bara kom och kom väldigt kraftigt och knappt utan paus. Ethem följde mig på toan men jag kände direkt att värkarna bara tilltog i styrka när jag rörde mig.. 
Gick inte att kissa. Gick och la mig i sängen istället och hon såg att jag var öppen 6 cm. 
Vi började prata om epidural (ryggmärgsbedövning) och det beställdes upp. 
Klockan blev 20.00 och jag hade as ont fortfarande, 
De tittade igen hur öppen jag var, och då var det redan 8 cm och på gång iprincip, så hon bad mig prova lustgasen istället för epiduralen. 
Värkarna blev här helt magiska, kändes som en annan person var inuti mig och pressade på, för det kom av sig själv typ. (krystvärkarna) 
Efter varje värk hann jag bara slå upp ögonen och fråga "hur går det" "hur långt är det kvar" eller "är han på väg"??, innan nästa kom pang på. 
tillslut såg jag när hans lilla huvud kom ut. 
Han föddes klockan 20.28 (bara två och en halv timme efter hinnorna). 

Så det blev en riktigt snabb förlossning. 
Han vägde över gränsen, 2570 gram. Och 46 cm lång. :)
Vi flyttade upp till BB under natten och vi mår bra allihop. 

Jag ammar och har hemska eftervärkar ..och vi ska stanna här tills imorgon eller tisdag.