Gravidmagen vecka 16 (15+1)

Jag tar tillbaka det jag skrev i förra inlägget,( att magen ej syns).

Jag studerade min mage lite och tog dessa bilder efter att jag skrev inlägget imorse.

En liten mage har jag ändå börjat få, men inte mycket. Har bara inte lagt märke till det, för jag tittar så sällan.

Men så ser det ut nu iaf, ska bli kul att jämföra med bilder senare.

Fredag!

Tjaa!


Nu är jag inne i vecka 16!
Har inte känt av att det rör sig där inne på ett tag, men det kanske kommer då fostret blivit större.
Har en tid hos barnmorskan nästa vecka och då ska vi kanske boka in tid för ultraljudet.
Vikten ligger på samma som innan graviditet och magen ser inte ut att ha vuxit något än, dock känns mina jeans något tightare och jag vill helst bära mjukisbyxor/tights.

Har börjat få tankar om allt står rätt till...Hoppas att barnet växer som det ska och framförallt att det äns lever! (Man kan ju bära runt på ett barn som är dött utan att veta, sen upptäcks det på ultraljudet eller då dem ska lyssna på hjärtat)!
Bara för att jag kände av barnet tidigare, små små rörelser, men nu har det varit ett uppehåll från det ett tag. 
Kan bara inte komma undan tankarna, får hoppas att allt är bra bara.

Igår hade jag gruppmöte i stan, därefter gick jag å kollade på kläder när jag lix var där.

När ethem slutade så lämnade vi Miray på dagis och sen provade vi en medelhavs restaurang till lunch.

Orangeriet boule & bistro.
3 olika rätter att välja på under lunchen inklusive salladsbuffé/bröd och kaffe på maten. Kostade 99kr per person och då ingick vatten till maten. (Hörde även att lunchgäster får spela biljard där gratis) 😉
Väldigt trevlig restaurang med medelhavs-känsla och en avkopplande atmosfär.
Dock ganska dyrt, liksom en hamburgare för 200 spänn... (men lunchen var rimlig).

Jag åt vegetariskt och älsklingen åt fisk.👍🏼

Efter lunchen köpte jag en ny sommarjacka, sen hämtade vi Miray och skjutsade henne hem till syrran. Sen skulle vi hämta morsan & farsan på flyget.

Och sen åt vi middag tillsammans (hämt pizza) samt födelsedagsfika eftersom morsan fyllt 50 nere i Barcelona.

Trots att det ej var min födelsedag så fick jag presenter! 😆

Parfym, shower gel och en silikon spunge (ska testa idag).

Kul 😊

Vi handlade oxå på kvällen och sen fick jag hjälpa ethem med svenska läxorna samt förbereda inför hans test idag. (Han går i klass D nu som är den sista och ska vara klar helt med SFI om ca 9 veckor).

Idag medans Miray är på dagis hade vi tänkt fara och träffa en chef och se om han skulle vara intresserad av personal. 
Men men,
Ska fixa mig nu och diska/städa lite!

See yah!

Monday

Tjaaa.


Arbetsintervjun imorse gick ganska bra, får kanske svar i veckan.
Hatar när dom ställer frågan : varför ska vi anställa dig? Får typ järnsläpp nästan.. - ja, jag behöver ett jobb och ni behöver personal, win & win 👍🏼 eller??? 😆
Hahaha! Nä, men...^^

Lagade kyckling till middag och här kommer mitt recept på:
Fetaost & basilika fylld kyckling med ugnsrostade grönsaker och potatis.

2 pers = 2 kycklingbröst filéer 
1 bit vitost/fetaost
Eventuellt lite grädde
Salt, basilika, peppar

Olika grönsaker, t.ex
Potatis (eller fryst klyftpotatis)
Fryst broccoli & blomkål 
Lök (jag har 2 st. Charlotten lökar)
Vitlöksklyftor
Cocktail tomater
Gröna oliver
Olivolja, salt, pepparmix, gräslök eller persilja.

(Morot kan man oxå ha, dessutom använder jag frysta kryddor, basilika & gräslök).

Gör såhär:

Tina kycklingen (om den är fryst), och sen/annars: skär bort eventuella "senor" och sånt, snitta filéerna så de går att fylla, koka dem sedan i en kastrull med vatten tills de blivit vita och genomkokta.

Under tiden kan du skära grönsakerna i mindre bitar om det behövs.
Fyll en ugnsform med potatis, löken, broccoli & blomkål, ringla över massor av olivolja och salta, peppra.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 - 15 minuter.
Ta sedan ut grönsakerna och blanda om.
Mosa/smula fetaosten i en skål, blanda i salt och hackad basilika. Bred röran i kycklingfiléerna och om det räcker, toppa dem med röran oxå. Lägg dem i formen med grönsakerna.
Släng i lite cocktailtomater och oliver. Salta eventuellt och ringla över olivolja. Jag hällde även över lite grädde över kycklingen å potatisen.
Krydda med persilja eller nåt annat.
Ställ in i ugnen igen på lägre värme, typ 175 - 200 grader och låt stå kanske 15 min.

Här serverades det med kall bearnaise sås och kinesisk soja. 😍

Jätte gott!!


Är så avis på mina föräldrar som är på semester i Barcelona nuuuu !! 😬🌴🌴🌴☀️☀️☀️

Avion

Helluuuu



Sitter på Avion nu och dricker lite kaffe. Skönt att det inte är så mycket folk än...


Har just varit på arbetsintervjun och väntar på att älsklingen ska komma och hämta mig.
Intervjun gick ganska bra, ska nu vänta på svar bara. Dom hade 2 tjänster att tillsätta, och jag skulle få svar till nästa vecka. 👍🏼👍🏼👍🏼

Hoppas, hoppas, hoppas! 💕👍🏼