lördag kväll

Helluu bloggen!

Lagade visit gratäng idag. Blev såååå gott! 😍Recept; 
Koka 3 dl vanligt ris. 

Stek/fräs ca 400 g köttfärs och en hackad gullök. Tillsätt en stor sked tomatpuré, salt och pressad vitlök (efter smak) + eventuellt peppar. 

Ostsås: smält 2,5 msk smör i en panna, rör ner 2,5 msk mjöl. (det blir klumpar) 
Tillsätt 5 dl mjölk under mycket omrörning, men lite i taget, så klumparna reder ut sig till en sås. Salta, peppra (grönpeppar eller annat) och sist i med massa riven ost efter smak. 

Skär upp en purjolök och några tomater. 

Blanda köttfärsröran, riset och purjolök/tomater i en stor bunke. Lägg de sedan i en ugnsform. Häll över ostsåsen och blanda om lite. 
Grädda i ugnen på 200 grader i 40 min. 
Låt svalna lite innan ni äter, den är fett varm direkt från ugnen! 😮

Har varit sugen hela kvällen på att ta en portion till av gratängen 🙈😂
Fast jag väntar på att älsklingen kommer hem., sen tar jag gratäng som kvällsfika, försök stoppa mig! 
(tänker att även han är hungrig,därför väntar jag, vill ej vara självisk) 

Jag tycker tiden går lite långsamt nu men men, 
Snart får han semester så vi kan chilla och hitta på skoj, och sen när han väl går tillbaka till jobbet så äre nästan dax för bäbis att komma :)

Har börjat fundera mycket på hur vi ska göra med barnen sen... Liksom, hur ska vi sova? 
Miray lägger jag lätt vid halv 8/8 på kvällen i hennes rum. Hon lägger sig och sover direkt själv med stängd dörr oxå, så jag behöver ej natta eller nått (skönt för mig). Och sen sover hon fram till 9 på morgonen (undantag dagis-dagarna). 
och i samma veva lägger jag pojken i spjälsängen med flaskan. (spjälsängen står bredvid våra säng, min sida).  Han somnar oftast direkt, men kommer att vakna igen nångång efter ethem kommit hem, och då får han bara en ny flaska och sedan sover han även till 9 på morgonen. 

Har ingen aning om hur den nya bäbisen kommer att sova...? Inte heller VART han ska sova.. Han kan ju inte dela spjälsäng med storebror, och storebror är för liten för att flytta till vanlig säng, eller mirays / eget rum. 
Vi måste nog skaffa en till spjälsäng och klämma in på ethems sida.. Haha!  Så fult de kommer att se ut! 😂 eller sött.. 😍

Jag hoppas att han är som mirac, dvs sover hela natten och är lugn och glad hela tiden. 
Men såklart vet jag att de första månaderna ska han äta varje två timmar, så för mig blir det bara att härda med sömnen den tiden. 
Vi får se. 
Helt nöjd med att jag kan sova hela natten nu laf, och det njuter jag av.