30 december 2023

Hellu!

Nu var det verkligen längesen 😅
Jag har haft problem med min blogg en längre tid, har typ inte kunnat gå in på den och det har inte gått att skriva inlägg heller, har bara laggat...
Har fått lite hjälp och nu verkar allt vara i sin ordning igen 😊
Har verkligen saknat att blogga, så ska bli kul att kunna göra det nu igen. Eventuellt också börja vlogga igen, videos är nästan roligare.

Senast jag skrev var vi i mars månad, då var jag arbetslös men jobbade lite extra på ett hotell.
Så vad har hänt sen?

Hela våren detta år gick långsamt tycker jag 🤣 sökte massa jobb, och har mest suttit hemma..
Sommaren spenderade vi hemma eftersom min man behövde jobba (han fick ingen semester, hade inte tjänat ihop semester på sitt nya jobb), han började ju jobba på gp's, och tidigare var det pinchos.
Så lite trist "sommarlov".. tror inte äns att vi åkte på nån strand.? Men vi har ju pool till barnen, så dom har badat på och lekt mycket med kompisar osv.
Jag blev också tvungen att jobba mycket under sommaren, fick jätte mycket nagelkunder eftersom typ alla vill ha naglar på semestern och en salong i avion hade precis stängt, så deras kunder hittade mig istället.
Efter sommaren fick jag heltidsjobb på ordning och reda, det är ett städföretag som gör mycket flyttstäd och sånt, håller till kring vännäs, så jag fick börja pendla.
I samma veva fick mannen nytt jobb på Basta, en italiensk restaurang, och han behövde då åka iväg och bo i Sundsvall under nästan 3 månader för att "jobba in sig", innan den restaurangen skulle öppna här i Umeå, eftersom han skulle vara köks chef här.
Det var mellan augusti - oktober ut.
Jag sa upp mig från ordning och reda, tyckte de jobbet var alldeles för slitsamt för kroppen och jobbigt att pendla. Hann vara arbetslös en dag innan jag direkt fick ett nytt heltidsjobb på min gamla skola, ersängsskolan, som lokalvårdare där via umeå kommun.
Fick ett vikariat som sträckte sig till sista november.
Där trivdes jag som fan 😄 Har pratat med chefen och just nu under jul osv finns det inte så mycket jobb då skolor ändå håller stängt, men efter nyår så kan dom ringa mig om jag behöver hoppa in, täcka upp för nån annan, eller om nån blir sjukskriven. Så bara att hoppas att det blir mer jobb där.
Hur som helst, sedan 1 december är jag alltså arbetslös igen 😆 men hela december har varit fullt med sjukdomar ändå, både jag och alla barnen..
Mannens restaurang öppnade upp nu i november och den verkar rulla på bra. De har god mat, speciellt pastan 😋


Såklart blev jag inbjuden till smygpremiärkvällen (dagen innan den officiella premiären), och det var jätte kul, fullt med influencers, haha 🤣

Ni kan ju gissa hur mycket pasta jag får käka nu? Han tar med sig båda pasta å pizza hem nästan jämt...Julen firade vi hos min mormor i vanlig ordning..
Såklart blev det matkoma som alltid också, haha

Nu den här veckan har jag försökt hitta på lite att göra själv med barnen, för ja, mannen jobbar..
Har iaf varit på avion och kollat på rea, hunnit med att handla, de har lekt med kompisar och jag har städat massor..


Sen Street kitchen, avion ^^En del restaurang besök har det blivit, samt sällskaps spel kvällar...


Hahaha, och förstås försökt trycka i oss alla rester från julmiddagen 🤣
Jäklar vad vi har ätit...

Imorgon är det nyårsafton och det ska självklart firas!🎉🎊
3 rättersmiddag står på schemat, bruschetta, snacks och ostbricka, mums! 😋

Så idag ska jag försöka gräva fram något fint ur min garderob att ha imorgon. Ska lägga brun utan sol ikväll, och även göra nyårsnaglar har jag tänkt.

Vi hörs!!!