Äppelpaj..

Jag älskar matlagning!

Men det är ju ingen nyhet.
Något som är betydligt svårare är bakning (enligt mig). Jag misslyckas typ alltid.
Därför håller jag mig till enkla bakverk som jag känner till, som t.ex äppelpaj som jag bakade idag.

Man kan hitta grundreceptet på smulpaj om man söker på Google. Jag brukar bara ha i lite mer smör så degen blir lite fastare, och så gör jag en botten av den i en ugnsform.
Fyller på med äppelbitar (skalade). Öser på socker och kanel, och toppar med lite mer smulpaj.
Jag gräddade på 225 grader i ca 20-25 min, sänkte sen värmen till 150-175 nånting och fortsatte grädda ytterligare 20-25 min.
Då blev oxå äpplena mjuka.
Serveras varm med vaniljsås!

Anledningen till att jag valde att baka var för att Ethem hade 2 gröna äpplen i kylskåpet som har legat där hur länge som helst men han äter dom aldrig och han skulle nödvändigtvis köpa dom.

Har påmint han flera gånger men dom försvinn aldrig..
Men nu fick jag i han dom iaf 😉😉