torsdag (bebis-bubbla)

Hej bloggen! 🌾

Nu Àr jag tillbaka och kÀnner lugnet lite :)

Efter min snabba förlossning upptÀcktes det att moderkakan som kom ut var trasig, dÀrför fick jag direkt börja att fasta ifall att jag skulle behöva skrapa ut rester dagen efter.
Vi bÄda sovde pÄ BB den natten.. Sen har jag kontrollerats med vaginalt ultraljud och de kunde inte se nÄgra rester.
Sen stannade jag och lill pojken kvar dĂ€r.. Vi fick inte gĂ„ pĂ„ tidig hemgĂ„ng eftersom han var snĂ€ppet liten och de ville Iaf ha oss över 48 timmar. 
SĂ„ vi fick komma hem i tisdags lunch tid 😊

Jag har varit inne i "bebis-bubblan" ett tag, bara brytt mig om amning, nĂ€rhet med bebis, omvĂ„rdnad osv.. Men oxĂ„ försökt fĂ„ barnen att förstĂ„ att det Ă€r en ny liten kille som ska bo med oss. Och hittills har det gĂ„tt bra :) Miray beter sig som en lill-mamma och klappar han pĂ„ huvudet och sĂ€ger att han Ă€r sĂ„ söt, sĂ€ger Ă„t oss att vara tysta för bebisen ska sova osv, haha! 
Mirac verkar lite smĂ„ nyfiken, men han vet inte bĂ€ttre Ă€n att vifta med armarna Ă„t honom sĂ„ det fĂ„r vĂ€nta.. 

Sov situationen har vi löst genom att ethem nu sover ensam med mirac i sovrummet, och jag och lillpojken sover i gĂ€strummet. Han har en egen liten sĂ€ng bredvid mig. :) det gĂ„r utmĂ€rkt, men jag fĂ„r Ă€ndĂ„ inte mycket sömn för han vill verkligen amma hela nĂ€tterna.. 

Jag mĂ„r faktiskt ganska bra efter denna förlossning. Jag fick ingen bristning eller nĂ„got nu heller (behövde ej sy), inga komplikationer. Förlorade dock mycket blod, sĂ„ mĂ„ste ta jĂ€rntabletter. 
Kunde kissa och göra nr 2 nĂ€stan direkt efter fl. Var lite öm dĂ€r nere dom första dagarna, men just nu kĂ€nns det knappt att jag fött barn. Jag har till och med nĂ€stan slutat blöda redan! Helt overkligt. 
Är liite öm i magen dock fortfarande, och bĂ€cken (höfter) kĂ€nns sĂ„dĂ€r.., det kan hugga till om jag rör mig för snabbt sĂ„ jag rör mig lĂ„ngsamt istĂ€llet eftersom kroppen mĂ„ste fĂ„ lĂ€ka. 
ca 4 kg försvann (vad jag vet efter fl) men jag har kanske 4-5 kvar till min startvikt. Gick Ă€ndĂ„ upp ca 9 kg totalt. Och det har bara gĂ„tt 5 dagar.., sĂ„ jag tror det kommer rinna av lite mer den nĂ€rmaste tiden. 
Annars sĂ„ fick jag en vĂ€lkommen hem present av Ă€lsklingen, ett par trĂ€ningsbyxor! Antingen retas han med mig och tycker att jag borde trĂ€na, eller sĂ„ saknar han att se mig i tighta byxor eftersom jag bott i pyjamas senaste tiden.. đŸ€šđŸ€”đŸ˜‚ haha! 

Aja. 
Jag Ă€r Iaf jĂ€tte tacksam över att fl gick sĂ„ smidigt och snabbt, att jag inte lider nu efterĂ„t och FRAMFÖR ALLT, att bebis mĂ„r bra och Ă€r hur gullig som helst! 😍😘
jag Ă€r helt kĂ€r pĂ„ nytt! 
#1 - Hej

Du fick reda pÄ att du var gravid ganska sent va? Hur gick det för dig att sluta röka dÄ? Jag Àr i samma situation, men lyckas ej sluta röka :(

Svar: Exakt, var nÀstan halvvÀgs in i grav dÄ..
Först mÄste man hitta viljan att sluta, tÀnk pÄ barnets och ditt eget bÀsta.
Sen Àr det svÄrt att bara sluta tvÀrt, det rekommenderas inte heller eftersom man kan fÄ abstinens som man inte mÄr bra av, som i sin tur kan vara skadligt för barnet. IstÀllet kan man börja med att minska. Stressa inte, ta det i egen takt. Om du röker 10 cigg om dan, sett som mÄl nÀsta dag att bara röka 9, sen gÄr du bara lÀgre och lÀgre.
Detta kommer ÀndÄ vara sÄ mycket bÀttre Àn om du röker hela grav.
sevgili