Normal vikt igen



Efter ett par väldigt hårda veckor är jag äntligen nere på min "normala vikt" igen. Känns så skönt!
Magen är platt igen, ingen uppblåsthet. 
Känner mig så smal, och byxorna klämmer inte åt längre. 
Allt bara för att jag bytt ut min kost. 
Har inte ätit nått bröd, ingen pasta, potatis eller ris. Bara grönsaker och kött iprincip. 
Istället för att trycka ner en stor ost fralla på jobblunchen så bytte jag det mot protein shake & banan.. 
Och inget kvällsfika längre (brukar alltid annars käka "nattmackor"). 
Ingen mat efter klockan 6 på kvällen, då börjar nattfastan fram till morgonen. 
Till frukost fil & flingor & ägg, istället för rostat bröd med ost.
Gissa hur mycket min mage har kurrat hela tiden! Sjukt, men ändå äter jag mycket och får i mig allt jag behöver, bara det att jag inte trycker i mig den där tunga onödiga maten. 
Lite träning har jag oxå lagt till, men ska öka på. Känns som att jag blivit av med lite fett nu, så nu ska jag börja bygga muskler. 
Och när man tränar så måste man öka på med maten oxå såklart.. Men nyttig mat! 
Protein shake är en räddare i nöden 😉


Ska dela med mig av ett recept oxå, på en god och nyttigare gratäng. 



* köttfärs, ca 400g
1-2 stora zucchinis
1 halv blomkålshuvud
1 gul lök
1 bit purjolök
Ca 1 dl fryst majs
2 vitlöksklyftor
En köttbuljongtärning
1 burk krossade tomater
En stor sked tomatpuré 
Olivolja, citron
Grädde
Riven ost
Kinesisk soja. 
Ingefära krydda, salt & peppar (eventuellt chiliflakes och basilika)

Först gör man en köttfärssås. 
Stek hackad gullök i lite olja, smula i köttfärs och vänta tills den fått färg. 
Häll i tomatpuré och krossade tomater, blanda om. 
Smula i buljongtärningen. Tillsätt lite kinesisk soja och en skvätt grädde om du vill. 
Pressa i vitlök. Häll i majs. Droppa i lite citron, blanda om och krydda med salt, peppar och ingefära. (chili och basilika om du vill) 

Häll lite olivolja i botten på en ugnsform. 
Fyll upp den med skurna råa zucchini bitar och bitar av blomkål och fina cirklar av purjolök. 
Häll köttfärssåsen över grönsakerna som ett täcke, och toppa med lite ost. 
Grädda i ugnen på 175 grader. 
* tror jag gräddade i ca en halvtimme, men grönsakerna var fortfarande lite råa när jag åt. Tyckte det bara var gott, men vill du ha grönsakerna mjuka bör du grädda längre, och akta så inte osten överst blir bränd!