Fredag - senaste veckan!

Helluu 🌾💣
 
Nu var det lÀnge sedan jag verkligen skrev nÄgot, ber om ursÀkt för de eftersom ni sÀkert klickat er in och blivit besvikna pÄ att det ej kommit upp nÄgot nytt. 
 
AlltsÄ, jag blev sjuk för tvÄ veckor sen, en lÄngdragen jÀvla förkylning.. Hade tillochmed feber till o frÄn. Sen sÄklart blev alla barnen sjuka, och ethem jobbade typ hela dagarna sÄ all min energi har jag lagt pÄ att ta hand om dom samtidigt som jag mÄtt skit sjÀlv. Inte det lÀttaste, man vill bara ge upp och lÀgga sig men det gÄr inte.. Blev lite bÀttre för mig i förra veckan dock., men sen har det blivit bara att jag skjutit upp med Ä blogga.. (lÀtt att det blir sÄ). Iaf, har fortfarande lite hosta kvar men det blir mindre Ä mindre. 
 
Det har hĂ€nt en del saker Ă€ndĂ„, sĂ„ jag tĂ€nkte att jag gör ett lite lĂ€ngre inlĂ€gg nu och försöker baka in det mesta 😉😊
 
Vi har köpt nytt köksbord!
 
Detta var vÄrat gamla:
 
 
Och detta Àr det nya:
 
 
Vi ska Àven köpa nya stolar som passar till (6 stycken) och en matta..
 
Och förra helgen var vi pÄ vÀnnÀsdagarna (en stor marknad med tivoli mm). DÀr köpte jag denna nya vÀskan:
 
 
Tycker den Ă€r skitsnygg😍
Blev oxÄ tunnbröd och oliver, och dessa oliver var sÄÄ himla goda! Det Àr gröna oliver som Àr stoppade med vitlök och de ligger i nÄn typ av tomatröra(?).
 
 
Vi har dock hunnit Ă€ta upp dom nu och det Ă€r sĂ„ synd. Vet inte alls hur jag ska fĂ„ tag pĂ„ dem.. 😣
Aja, nÀr vi vÀl var i VÀnnÀs sÄ Ät vi lunch pÄ en pizzeria oxÄ, de hade vÀldigt goda pizzor, dock minns jag inte vad de hette.. 
 
 
 
 
 
Har hunnit göra och byta header pĂ„ bloggen för er som missat 😋 men jag tror att man Ă€ndĂ„ bara ser den ifall man gĂ„r in via dator.. 
 
 
I förrgĂ„r var vi pĂ„ 4-h gĂ„rden vid nydala, barnen tyckte verkligen det var roligt! Haha, fast det tyckte jag oxĂ„. Älskar djur, och lukten av lite bondgĂ„rd typ, det ger en speciell kĂ€nsla. 😊
 
 
 
 
Lite lek efterÄt med en tröttis
 
 
 
 
Har oxÄ lagat en jÀtte god vegetarisk gryta!
VÀldigt enkelt oxÄ. 
 
 
Jag vĂ€rmde upp fryst broccoli och blomkĂ„l i kokande vatten, och medans i en djup stekpanna stekte jag en hackad gullök, en halv zucchini och aubergine i olja. NĂ€r de mjuknade hĂ€llde jag i broccolin Ă„ blomkĂ„len, Ă€ven haricots verts och nĂ„gra vitlöksklyftor (hela). Sedan i med tvĂ„ stora matskedar tomatpurĂ© och en burk krossade tomater. + lite kokat vatten med buljong. Sen fick det puttra ihop till en fin gryta 😊 kryddat med salt, svartpeppar, citron, spiskummin & chiliflakes.
Det godaste blev att mixa detta med bulgur 😊
 
 
(den hÀr bulguren Àr köpt i en orientalisk butik och den har nÄn typ av mini spaghetti i paketet as well) 
 
Och sÄ bakade jag en snabb kladdkaka som blev super kladdig och god, googlade bara receptet. 
 
 
🌾
Den hĂ€r delen av inlĂ€gget innehĂ„ller reklam genom annonslĂ€nkar för Lagerhaus🌾
 
Jag bestÀllde nÀmligen hem lite grejer frÄn deras rea, och blev mycket nöjd. 
 
 
 
Kudden var mycket större Àn jag tÀnkte mig, och tyget Àr jÀtte mysigt typ sammetstyg. TÀnkte ha den i soffan pÄ balkongen, Àven ljushÄllaren Àr tÀnkt att ha dÀr ute. Salladsbesticken sÄg sÄ lyxiga ut och de Àr jÀtte billiga NU!
 
Hoppas att ni har haft en bra vecka, och jag önskar er en trevlig helg! :)
See yah soon!