Sugen på nytt middagsrecept?

Det var ett tag sedan jag delade något recept här på bloggen, men nu är det Dax igen!
Varför? - jo, för jag lagade en sån himla god middag idag och vill dela med mig, ni måste smaka! 🤤😋

Hittade på detta helt själv, men det finns säkert liknande recept överallt. 
Var sugen på gratäng, men orkade inte med att hålla på med ugn och så, och tiden det tar, så det jag lagade istället kallar jag för; pasta gratäng in a pot 😉


Till detta har jag serverat kokt, lättsaltad Vitkål. 

Det som behövs:

Valfri pasta, en hel påse. (jag använde amorosi, rekommenderar)


1 gullök
2 morötter
En bit köttfärs, ca 400g
1 burk krossade tomater
Tomatpuré
2 vitlöksklyftor 
Grädde
Creme fraiche (ca en dl) 
Frankful vegan cheese dip (ca en halv burk) 
1 köttbuljong tärning
Kinesisk soja
Ost
Olivolja
Salt, peppar, vitlökspulver, grillkrydda, ingefära

Koka upp pastan i en stor kastrull. 

Under tiden, skala och hacka gullöken och morötterna (riv) , stek dom sedan mjuka i olivolja i en lite djupare stekpanna. 
Smula över köttfärsen och rör hela tiden så de inte klumpar ihop sig till köttklumpar. 
Lägg i en stor sked tomatpuré, och burken med krossade tomater, creme fraiche, ostsås och fyll på med lite grädde (kanske 2,5 dl). 
Rör om. Smula i buljongen. Pressa i vitlök, droppa i lite soja & krydda med salt, peppar, vitlökspulver. (grillkrydda, ingefära om du gillar de smakerna). 

Häll av pasta vattnet när pastan är klar, och låt pastan ligga kvar i kastrullen. Häll köttfärssåsen över pastan i kastrullen och rör om ordentligt. Eventuellt kan du tillsätta lite mer grädde för att få den lite krämigare. 
Ha på låg värme på plattan, och strö över lite riven ost och blanda om (alternativt hyvla några ostskivor och riv i bitar och lägg ner). 
Smaka av och krydda mer om nödvändigt. 
Klart att servera!