iyi bayramlar

Godmorgon!

Idag är det bayram (mannens högtid)💐
Han är jätte taggad, själv vet jag inte exakt hur man ska fira eftersom vi knappt har gjort det tidigare.
Han har iaf tagit ledigt från jobbet, och så ska vi hitta på massa saker med barnen senare, äta gott och ge kläder/pengar & godis till barnen.
Ska färga håret strax och fixa mig iaf..


Gjorde ett snabbt set naglar på mig själv igår. Har inte haft naglar sen januari, så det känns ovant..

Men den stora nyheten är att jag ej är arbetslös längre, jag har fått jobb igen! 😄

Jag väntade ju på att min chef skulle höra av sig om nåt nytt jobb dök upp, men det gjorde hon aldrig. Har sökt flera tjänster de har lagt ut, men inte gått vidare, och hon har heller inte svarat på mina sms.
Så i förrgår gick jag bara in till kontoret med mitt cv och fick direkt sitta ner och prata med en annan chef där. Fick då också veta att den andra slutat, därav att hon aldrig svarat.
Sen ringde dom upp mig igår och erbjöd mig jobb, så for in direkt igen och hämtade massa papper och arbetskläder 😊
Ska börja imorgon redan, det blir städ/lokalvård på en skola på 50% till att börja med, fram till den 25 april.
Ett litet kort vik för en annan som har semester nu 2 veckor. Det är ju alltid nånting iaf, men eventuellt så ska jag få jobba mer timmar också, sen har dom även några tillsvidare tjänster på heltid som börjar i maj och nån i augusti, så någon av dom kommer jag nog få sen.
Det här känns bra, jag trivs med dom som arbetsgivare och lönen var superbra 👍Jag vet att lokalvård inte är något att skryta med, men det skiter jag i. Mitt drömjobb är väl ändå att jobba med skönhet i salong, men det är så svårt att ta steget till att öppna eget, eller ja, eget företag och hyra in sig osv, det blir så mycket att tänka på och man måste jobba när man är ledig också.. Det funkar inte nu, det är fullt upp med barnen. Vill ha ett jobb dit jag går måndag till fredag, samma tider så man får in rutiner och en fungerande vardag. Dessutom är arbetsuppgifterna lätta, inte speciellt ansträngande (för mig iaf), så jag sliter inte ut mig på jobbet, är fortfarande pigg på eftermiddagen/kvällen och orkar göra saker.
Det här blir helt perfekt 👌

Nåt jag däremot aldrig mer kommer att söka jobb inom är städare/lokalvårdare hos små företag, det har jag lärt mig den hårda vägen.. Man blir utnyttjad, får jobba massa obetald övertid, inga förmåner, ibland inte äns tid för lunch och raster.. flyttstäd, fönsterputs, hemstäd, trappstädning osv. Där sliter man ut sig, kommer hem med fot och ryggvärk varje jävla dag, ingen chef som bryr sig om det, bara att håva in pengar snabbt. Bara stress. Och ofta är man också tvungen att ta med sig alla skit trasor man använt hem och tvätta själv.. usch.
Ska man jobba med lokalvård så ska man satsa på ett större företag, med många anställda, som tänker på sin personal. Städ på större företag, offentlig sektor, skolor osv. Känns även mycket fräschare.
Och man får träffa sina kollegor dagligen, samarbeta med. Regelbundna möten med chefer, afterworks, intern utbildningar, seminarier osv.
Och nu t.ex har jag alltid minst 30 min lunch där jag får sitta i lugn och ro och äta, samt minst 2 betalda raster på 10 min. Sen kör dom med flex tid också, så man kan spara ihop och ta ut när man behöver.

Är ni nöjd med erat arbete? Vad har ni för förmåner? Är det slitsamt eller har ni energi kvar på kvällarna?
För och nackdelar, berätta!