Skolmat fisk
Idag Àter vi fisk till middag.
(tycker inte om fisk sÀrskilt mycket, men detta gÄr ner)
Lite nostalgi sen skoltiden, speciellt med sÄsen till;
SÄsen Àr gjord pÄ grÀddfil, majonnÀs, lite grÀdde, citronsaft, bostongurka, massa fryst dill, nypa socker, svartpeppar & salt.
Ska ocksÄ passa pÄ att dela ett vÀldigt gott frukost/brunch recept pÄ potatis.
Vi Àter det ganska ofta, mest pÄ helgerna dÄ vi dukar upp lyxigare frukost:
Skala nÄgra potatisar och skÀr dom i "pommes storlek"
Hetta upp en stekpanna med rapsolja, ganska mycket men potatisen behöver ej bli tÀckt av oljan.
Stek/fritera potatisen pÄ högsta vÀrmen, tills den fÄtt fÀrg.
Skrapa över potatisen pÄ en tallrik med papper pÄ, sÄ oljan sugs upp.
Hacka 2 tomater fint, och lÀgg i samma stekpanna (kan eventuellt behövas hÀlla bort lite av oljan, sÄ det Àr nÄn matsked kvar bara)
LĂ„t tomaterna puttra sönder till en tomatsĂ„s, salta, peppra och pressa i vitlök. Ăven gott med lite chiliflakes eller mynta/basilika krydda.
Ta bort pappret under potatisen innan du hĂ€ller tomatsĂ„sen över. đ
JĂ€tte gott med vitost/fetaost till, eller turkisk yoghurt đđđŒ